Pensionsforhold

Når du bliver ansat på FKF’s overenskomst, er der forhandlet en række ting på plads for dig. En af de ting, der er aftalt, er din pensionsprocent.

Det samlede pensionsbidrag udgør 16,94 % for overenskomstansatte, som er ansat på grundlønstrin 36 og derunder. På grundlønstrin 42 er pensionsprocenten 17,50%. For overenskomstansatte, som er ansat på grundlønstrin 46 og derover, er pensionsbidraget 18,70 %.

Vi har i overenskomsten aftalt en fritvalgsordning, hvilket betyder, at du kan vælge at få en del af dit pensionsbidrag udbetalt med lønnen – nærmere bestemt den del, der overstiger 15,1 %. Hvis du ønsker at gøre brug af denne ordning, skal du kontakte din arbejdsgiver.

For alle overenskomstansatte gælder det, at dit pensionsbidrag bliver indsat på en pensionsordning hos PFA Pension. Hvis du har pensionsopsparinger i andre pensionsselskaber fra tidligere beskæftigelse, kan vi anbefale at aftale et møde med en af PFA Pensions rådgivere. Du kan booke et møde ved at klikke her: https://pfa.dk/privat/book-raadgivning/

PFA – en pensionsordning med mange fordele

Pension og sundhed i PFA

FKF har et samarbejde med PFA og vi har sammen med flertallet af de andre foreninger under Forhandlingskartellet en aftale med PFA. Det betyder, at du som en del af din overenskomst eller ansættelsesforhold kan have en pensionsordning i PFA, så du er økonomisk sikret, når du skal på pension, og hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Her får du et overblik over de væsentligste dækninger i din pensionsforsikringspakke:

PFA Helbredssikring – modul

Du vil fremover have mulighed for behandling hos psykolog, kiropraktor og fysioterapeut, diætist og akupunktør og zoneterapeut. Læs mere om din nye sundhedsordning på Mit PFA.

Adgang til Online Læge

Som en del af din Helbredssikring får du adgang til Online Læge, hvor du har mulighed for at få rådgivning af en praktiserende læge via video, telefon eller mail alle hverdage fra kl. 8-22 og weekend/helligdage fra kl. 8-18.  Eventuel ægtefælle/samlever samt børn under 24 år er også omfattet af Online Læge. Du kan komme i kontakt med Online Læge via Mit PFA.

Forsikringer, som dækker dig ved skade og længerevarende eller kritisk sygdom 

Du kan læse mere om din dækning ved PFA Erhvervsevne, PFA Kritisk sygdom og PFA Livsforsikringpfa.dk/fk eller på mitpfa.dk, hvor du kan se dine forsikringer i PFA, og hvordan du er dækket.

mitpfa.dk kan du se, hvem der vil få udbetalt pengene fra din pension, hvis du dør, før du skal på pension. Det gør du ved at klikke på Arv og begunstigelse under menupunktet: Dine forsikringer. Her kan du også se dine muligheder for at ændre begunstigelsen.

Forsikringer, som dækker dig ved skade og længerevarende eller kritisk sygdom 

Du kan læse mere om din dækning ved PFA Erhvervsevne, PFA Kritisk sygdom og PFA Livsforsikringpfa.dk/fk eller på mitpfa.dk, hvor du kan se dine forsikringer i PFA, og hvordan du er dækket.

mitpfa.dk kan du se, hvem der vil få udbetalt pengene fra din pension, hvis du dør, før du skal på pension. Det gør du ved at klikke på Arv og begunstigelse under menupunktet: Dine forsikringer. Her kan du også se dine muligheder for at ændre begunstigelsen.

Få overblik og anbefalinger

pfa.dk/fk får du et godt overblik over din pensionsordning. Her kan du læse om forsikringerne, rådgivning og de forskellige medlemstilbud. På mitpfa.dk kan du fx se, hvad du har fået i afkast, hvor meget du har sparet op, og  hvordan dine forsikringer dækker. Derudover får du adgang til interaktive værktøjer, selvbetjening og kvalificerede anbefalinger.

mitpfa.dk kan du også tilmelde dig PFA Fokus, så du løbende kan blive orienteret om fordele og muligheder på din pensionsordning. PFA Fokus sendes til dig efter behov, men højest 8-1o gange om året. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Medlemstilbud – PFA Helbredsikring og PFA Plus

Har du ikke en obligatorisk helbredssikring, kan du købe en PFA Helbredssikring, der også dækker dine børn under 24 år. Din ægtefælle eller samlever kan også købe en helbredssikring, så han eller hun har mulighed for at få den samme hurtige behandling som dig. Du kan læse mere og tilmelde digFKF’s medlemsfordele.

Er du ikke omfattet af en obligatorisk pensionsordning, kan du købe PFA Plus til samme attraktive vilkår som medlemmer med en obligatorisk ordning i PFA. Du kan læse mere på pfa.dk/fk. 

Hvis du har brug for sparring eller behandling

FKF-Trivselslinjen

Din trivsel er vigtig for os!

Som medlem af FKF kan du via vores Trivselslinje blandt andet få gratis rådgivning om eksempelvis din psykiske og/eller fysiske trivsel, gode råd om generelt velvære samt sparring om eventuelle livsstilsændringer.

Professionel rådgivning
Rådgiverne på Trivselslinjen består af sygeplejersker, fysioterapeuter, socialrådgivere og psykologer.

Trivselslinjen yder udelukkende rådgivning og kan ikke tilbyde decideret behandling.

Du er som udgangspunkt anonym, når du taler med FKF-Trivselslinjen. Du vil dog blive bedt om at oplyse, hvilken organisation du er medlem af. Ønsker du fortløbende samtaler med den samme rådgiver, kan det blive aktuelt at oprette en sag.

Kontakt til FKF-Trivselslinjen via FKF’s sekretariat
Ønsker du at komme i kontakt med Trivselslinjen, skal du ringe til FKF’s sekretariat. Sekretariatet kan kontaktes på 3821 2862 eller 3821 2863.

PFA EarlyCare – hjælp og sparring, hvis du bliver helt eller delvist sygemeldt

Hvis du bliver helt eller delvist sygemeldt, kan du få hjælp og sparring af PFA’s social- og sundhedsfaglige specialister ved at ringe til PFA EarlyCare på 70 12 50 00. De hjælper dig med at afdække din helbredssituation og vurderer, om en tidlig indsats vil hjælpe dig med at komme hurtigere tilbage. PFA EarlyCare er en del af forsikringen PFA Erhvervsevne – og dermed en del af din forsikringspakke i PFA.

Ring til PFA EarlyCare på 70 12 50 00. 

PFA Sundhedslinje

PFA Sundhedslinje giver dig mulighed for at få telefonisk rådgivning, vejledning og støtte til problemstillinger fra din hverdag. Det kan både være problemstillinger fra dit arbejdsliv og dit privatliv, som fx omhandler trivsel, stress, personlige kriser, livsstilsændringer, alvorlig sygdom, dødsfald eller misbrug. Rådgiverne fra Sundhedslinjen har en sundhedsfaglig baggrund og kan hjælpe dig med at håndtere både fysiske, psykiske og sociale problemer – store som små.

Du kan ringe til PFA Sundhedslinje på 70 26 99 70 mandag til torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00 til 16.00. 

Få det fulde udbytte af din pensionsordning

Book en rådgivningssamtale

Vi anbefaler, at du booker en rådgivningssamtale, så du får det fulde udbytte af din pensionsordning. Du bestemmer selv, om du vil rådgives hos PFA eller få webrådgivning. Webrådgivning kan foregå helt frem til kl. 20, og din ægtefælle eller partner har mulighed for at deltage. Det eneste, du har brug for, er din telefon og en tablet eller computer.

Du booker rådgivning ved at ringe til PFA på 39 17 60 19.

 Webinarer

Som kunde i PFA har du mulighed for at deltage i en række webinarer om investering af din opsparing, planlægning af seniortilværelsen samt arv & testamente. Seminarerne er gratis, og du tilmelder dig på pfa.dk.

Helbredsforsikring

 Kundefordele

Som kunde i PFA får du adgang til en række fordele. Du og din familie har eksempelvis fortrinsret til lejeboliger, seniorboliger, friplejehjem og kollegier. Du har også mulighed for at investere dine frie midler i PFA Bank til lave omkostninger. Du kan læse mere om dine kundefordele på pfa.dk.

Du kan altid selv vælge, om du ønsker rådgivning via “Vend skærmen”, som foregår via telefon og computer, eller om du ønsker at mødes ansigt til ansigt. Med Vend skærmen rådgivning viser PFA’s rådgiver dig din økonomi i grafer og billeder på din egen computerskærm, samtidig med at I taler i telefon med hinanden. Det eneste, du behøver, er adgang til en computer. Book en rådgivningssamtale, eller ring til PFA på 39 17 60 19.